Atletika logo

Havlíčkobrodský půlmaraton voda neodplavila

Havlíčkobrodský půlmaraton se měl původně konat 14.9. Rozvodněná Sázava a neustávající déšť však způsobily přesunutí termínu a my jsme přesvědčeni, že platilo známé – všechno zlé je k něčemu dobré

V sobotu 21.9. jsme tak mohli v osobě ředitele závodu a hlavního organizátora Jirky Brychty, mnoha členů oddílu jako pořadatelů, pomocníků a hlavně závodníků napomoci tomu, aby tato největší atletická akce byla opět mimořádně podařená!

Veteránské a hobby kategorie jsou doménou Brychtovy běžecké skupiny (v sobotu doplněné o starší atlety z řad naší omladiny) a tak i hodnocení rádi necháváme na zasvěcených – díky Vráťovi za skvělé shrnutí jak celé akce, tak výsledků našich členů, kterým moc gratulujeme, na Facebooku.

A my si pojďme doplnit výsledky našich mláďat 🙂

Závodů se zúčastnilo mnoho našich zástupců z kategorií přípravek i žactva. Pochopitelně chyběli mladší žáci, kteří tou dobou velmi úspěšně bojovali v Pacově.

A vidět jsme byli opět hodně: v závodě na 300m v kategorii kluků 8-9 let startoval Pavlík Kadlec a také nováček Honza Hausvater, mezi stejně starými holkami vládne neochvějně Monča Popíková, kterou v závodě doplnila Nela Zimmermannová a mezi kluky 10-11 zase vládne Max Melechovský, druhý byl Vojta Popík, který sice ještě není náš, ale třeba si to rozmyslí 🙂 těsně utekl bronz Kubovi Pintarovi, dobře běžel i Kryštof Místa, Jáchym Janáček a Nikolas Melechovský. Stejně staré dívky ovládla Jiskra úplně – na stupních se seřadily Verča Pytlíková, Terka Trnková a Verča Hubáčková, 6.byla Stázka Nováková, běžela ještě Gabča Hejdová a Natálka Šidláková.

A protože je na Monču Popíkovou 300m málo, tak si tato 9-letá holčina střihla ještě s kategorií 12-13 let trať 600m a doběhla druhá hned za Julčou Korečkovou a obě dokonce v čase lepším než kategorie 14-15let… Terka Trnková taky ráda běhá a tak doplnila Monču a z vyšší kategorie vyválčila 6.místo.

Kategorii kluků 14-15let vyhrál David Kocman, který trať zvládl za skvělých 1:31,0.

Všem našim kolegům, kteří pomáhají tímto skvělým způsobem popularizovat atletiku v našem krásném městě patří veliký dík!!!

Fotogalerii ze závodů najdete jak na tomto webu, tak spolu s výsledky na webu závodu www.hbpulmaraton.cz

Další aktuality

Posázavský běh 2024

4.kolo Běžeckého poháru mládeže (BPM) hostí každoročně náš oddíl v Brodě a pod názvem Posázavský běh se skrývá jeden z účastníky nejméně oblíbených závodů –