Atletika logo

Družstvo mladších žáků slaví premiérový titul!!!

Před nedělním finálovým kolem Krajského přeboru družstev mladšího žactva v Třebíči figurovali kluci na prvním místě, ale se stejným bodovým ziskem jako druhá Třebíč, kterou dotáhli až v předposledním kole. Dívky byly třetí za Třebíčí a Velkým Meziříčím.

Na rozdíl od 4.kola probíhá finálové kolo jako víceboj – konkrétně jako pětiboj složený z disciplín 60m překážek, dálka, 60m, kriket a 800m. Před závodem jsme museli škrtat mezi oporami družstva chlapců – Lukas Kučera léčí zraněné tříslo a Kubu Trdého schvátila choroba. Holky vyrazily do Třebíče v plné sestavě. 

Ačkoliv očekávání byla s ohledem na absence střízlivá, platilo známé rčení – jaký si to uděláš, takový to máš 😊  Kluci šli do soutěže s tím, že ji chtějí vyhrát a šli na krev, o dívkách se dá říct to stejné. Výsledek tak nejenže potěšil, dá se říct, že téměř šokoval. Kluci jasně zvítězili a připsali si premiérový krajský titul, holky udržely skvělé třetí místo!!!

Z chlapců se nejvíce bodově prosadil Eda Kopecký, který skončil v celkově druhý se ziskem 1917 bodů, mezi 72 dívkami byla třetí Viki Nováková se ziskem 2159 bodů. Co ale trenéry potěšilo mnohem víc, byly výkony celého družstva kluků – i kdyby totiž Eda nezávodil, chlapci by i tak zvítězili! Mezi prvními 13 bylo hned 7 kluků z Jiskry.

Celkové pořadí (startovalo 27 chlapců):

2.Eda Kopecký

6.Standa Ludvík

7.Prokop Fridrich

9.Fanda Nehyba

10.Míša Hubáček

12.Honza Klofáč

13. Miki Bříza

Jediný nebodující (hlavní body za umístění) ale statečně bojující byl 24. Fanda Vajda. 

Dívek startovalo opravdu hodně, proto umístění 2 dívek z Jiskry v první pětce opravdu potěšilo, bodovaly 4 (boduje 30 dívek):

3.Viki Nováková

5.Kája Stránská

24.Zuzka Brigantová

30.Ella Vencovská

36.Nikča Petrlíková

38.Amálka Hejná

44.Šárka Sukupová

48.Vendy Trachtulcová

64.Niki Klofáčová

Z výkonů v jednotlivých disciplínách je nutné zmínit nové oddílové rekordy Edy Kopeckého na 60m 7,88s a 60mpř. 10,00s (Eda byl 2. na obou tratích i v dálce, na 800m byl třetí), a rovněž nový rekord Viki Novákové v pětiboji 2159b, přičemž původní rekord překonala i Kája Stránská výkonem 2063bodů. Viki vyhrála 60m v parádním čase 8,43 (bohužel s větrem), Kája ohromila v dálce, výkon 460cm je parádní a zajistil jí 2.místo, dálka přinesla také další 4metrovou dálkařku – Niki Petrlíkovou s 408cm.

Ale nebylo by spravedlivé hodnotit jen jednotlivce. Pochvala všem směřuje především za překážky, které jsme neměli moc čas potrénovat, ale děcka je zvládly skvěle a to bylo obzvláště u kluků rozhodující. Druhou disciplínou, kde se hodně lámal chléb byla trať 800m a tady přichází druhá velká pochvala – trenéři se před závodem s děckama domluvili, že to zkusí jít na hranici sil (což ve velmi chladném a větrném počasí bolelo) a VŠICHNI bojovali do posledních metrů a většina výrazně posunula své osobáky!!!

Doporučujeme proto pečlivé prostudování výsledků, protože výkony byly fakt skvělé (mimo dálku, kde kluci bojovali se silným protivětrem a holky naopak přešlapovaly..).

KLUCI A HOLKY – MOC GRATULUJEME A DĚKUJEME, JSTE SKVĚLÝ TÝM!!!

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Další aktuality

Posázavský běh 2024

4.kolo Běžeckého poháru mládeže (BPM) hostí každoročně náš oddíl v Brodě a pod názvem Posázavský běh se skrývá jeden z účastníky nejméně oblíbených závodů –